Sunday, December 6, 2015

♥ Anime Challenge part 2 ♥


Crayon Pop - Dancing All Night

Day 2. Favorite anime you've watched so far

Tää on ihan kamala kysymys! En oikeastaan osaa sanoa, tykkäänkö enemmän Free!:stä vai Yowamushi Pedalista. :D Molemmat on mun lempparianimeita ja tosi tärkeitä mulle.


Free!:stä tykkäsin alusta asti tosi paljon, vaikka olinkin ensin vähän kriittinen. Mutta kun hahmoihin alkoi tutustua ja anime eteni, huomasin jossain kohtaa olevani uimapoikahelvetissä. Kiitti KyoAni.

En ole ihan varma mikä Free!:ssä mua viehättää. Animena se on todella hyvä: kauniisti animoitu, juoni on ihana ja hahmot kivannäköisiä ja tykättäviä. En oikeastaan edes keksi Free!:stä mitään erityisen pahaa sanottavaa. :D Kai ne on ne hahmot jotka mut sai innostumaan. Free!:ssä on niin kivoja hahmosuhteita eikä kukaan ole varsinaisesti huonosti suunniteltu tai ärsyttävä ja kaikilla on paikkansa.


Jos Free!:stä tykkäsin heti alusta alkaen, niin Yowamushi Pedal on kyllä aika vastakohta sille. Muistan Yowapedan alkaessa ajatelleeni "jaa, joku pyöräilyanime, vois kattoa". Ensimmäisessä jaksossa mua ihastutti kun päähenkilö Onoda on niin otaku, mutta varsinaisesti en alkanut sarjaa fanittamaan. Enkä tiennyt oikeastaan ketään, joka olisi Yowapedaa katsonut. Yowapedan ensimmäiset parikymmentä jaksoa ovat suoraan sanottuna aika tylsiä, mutta Inter High'n alettua tulee mukaan selkeästi enemmän jännitystä. Jossain vaiheessa animea aloitin mangan lukemisen ja aloin pikkuhiljaa tykästyä Yowapedaan todella paljon. :D Ja jossain vaiheessa huomasin olevani pyöräilyhelvetissä. Kiva.

Yowapeda ei ole oikeastaan varsinaisesti hyvä anime. Alkupuoli on aika pitkästyttävä (jumalauta kun maratoonasin animen uusiksi kesällä ja piti katsoa taas se Onodan 1000km ajelu!) ja kakkoskausi Grande Road tunnetaan fanien keskuudessa myös nimellä Grande Flashback. Yowapeda kuitenkin herättää mussa paljon tunteita! Hahmot ovat aivan ihania ja arvostan erittäin paljon Watanabe-sensein hahmosuunnittelua (vaikka on se Sugimoto aika huono poika). Pyöräilykisoista ei jännitystä puutu ja kaikilla hahmoilla on mielenkiintoiset taustatarinat. Yowapeda on sellainen sarja, josta jaksaisin vaahdota loputtomiin. :D

Yowapeda saa ilmeisesti vielä kolmannenkin kauden, josta olen ihan innoissani!! Kaikki mangassa esiintyvät uudet hahmot animoituina. ;;__;;

Uimapoikien ja pyöräpoikien lisäksi mun suosikkianimeihin kuuluu myös mm. Haikyuu!!, Kuroko no Basket ja Akatsuki no Yona, joista pidän myös todella paljon, mutta niillä ei ole ehkä ihan samanlaista asemaa kuin Free!:llä ja Yowapedalla. Osomatsu-san on taas vähän tuoreempi suosikki, kun anime ei ole vielä edes päättynyt (mun Twitter-seuraajat varmaan huomaa mun fanituksen kun spämmään niin paljon :D sori).

English summary: It's difficult to decide just one favorite anime! I actually can't choose between Free! and Yowamushi Pedal. I loved Free! right from the beginning (though I was a bit critical then), but I started liking Yowapeda quite slowly. The first twenty eps of Yowapeda are quite boring, but later it gets very exciting. I really love the characters in both Free! and Yowapeda.

I also love for example Haikyuu!!, Kuroko no Basket and Akatsuki no Yona, but they don't have the same "position" as Free! and Yowapeda. Osomatsu-san is one of my latest favorites, it's still airing.

No comments:

Post a Comment