Saturday, December 5, 2015

✪ Anime Challenge part 1 ✪

(English summary beneath! I think I'll start writing English summaries instead of translating everything because it's easier and then I can write more often. What do you think, English readers?)
 

Girls' Generation TTS - Dear Santa

Hei! ♡
Mulle tuli jotenkin yhtäkkiä hirveä into alkaa kirjoittamaan blogiin, mutta ongelmana oli, etten keksinyt mitään aihetta. Mun tyhjänpäiväisestä arjesta ei saa oikein mitään kiinnostavaa irti, eikä mulla ole oikeastaan mitään kirjoitettavaa tämänhetkisestä animekaudesta tai omista cosplaysuunnitelmista. (Cosseista koitan kirjoitella myöhemmin, kun ne ovat vähän varmemmat! Nimim. muutama peruukki yhä matkalla Kiinasta Suomeen...) Niinpä päätin, että voisin alkaa postata 30 Day Anime Challengea! Mulla on oikeastaan ollut tämän toteuttaminen jo pitkään ideana, mutta Saijan blogi tavallaan muistutti mua siitä ja innosti ryhtymään tähän.

Koitan siis postailla tämän haasteen vastauksia aina silloin tällöin! Saa nähdä miten paljon innostun vai kestääkö mulla kovinkin kauan tän tekemisessä. Joka tapauksessa postaan myös muita juttuja, joten ei hätää. ^^ Muutaman kohdan saatan haasteesta skipata ja todennäköisesti tulen yhdistämään joitain kohtia samaan postaukseen.

Mutta aloitetaanpa samantien!
Day 1. Very first anime you watched

Jos ei lasketa Pokemonia, Digimonia, Candy Candyä, Muumeja tai Ghiblin leffoja, niin ensimmäinen animeni, jota katsoin tiedostaen sen olevan animea, oli Binzume Yousei (Bottle Fairy)! Sitä tuijottelin joskus nelosluokalla YouTubesta, kun olin vasta aloittelemassa animeharrastusta. Animen pariin mut tutustutti koulussa vieraillut japanilainen, joka esitteli meille maansa kulttuuria. Olin aina tykännyt tyttömäisistä lastenohjelmista (Winx Club ja Bratzit oli ihan parasta), joten suurisilmäiset kauniit mangatytöt iskivät muhun todella lujaa. :D Aluksi mun harrastus oli lähinnä mangatyylillä piirtämistä, mutta päädyin jonkun suomalaisen animesivuston kautta katsomaan Binzume Youseita ja Karinia. En saanut kumpaakaan katsottua loppuun, koska englannin taitoni olivat niin alkeelliset. :D Animekuoppaan olin kuitenkin langennut lopullisesti ja harrastus jatkui piirtämisen muodossa, kunnes aloin lukea suomenkielistä mangaa ja jollain Winx-foorumilla törmäsin Sailor Mooniin (joka on muuten suosikkisarjojani vieläkin). Joskus kuudennella luokalla animenkatseluni alkoikin sitten olla ahkerampaa.

Binzume Youseita en tosiaan saanut katsottua loppuun silloin nuorena, mutta vähän vanhempana otin itseäni niskasta kiinni ja katsoin loput jaksot. Ja mietin että miten tällaista roskaa voi kukaan katsoa. :D Ehkä olin vain niin kiinnostunut siitä söpöstä taiteesta, ettei heppoinen juoni haitannut.


Lapsuuden animesuosikeista vielä sen verran: rakastin Candy Candyä! Muistan omistaneeni suomeksi dubattuja VHS:iä, mutta lainailin innoissani muita osia kirjastosta. Candy oli vain jotenkin niin suloinen. Myöhemmin, joskus kutosluokalla, katsoin samaisia Candy Candejä suomidubeilla ja voi sitä järkytyksen määrää! Lähes kaikilla hahmoilla oli mies ääninäyttelijänä (luojan kiitos Candylle oltiin saatu nainen). Toisaalta olin myös ihan järkyttynyt miten traaginen Candy Candyn tarina on ja itkinkin ihan älyttömästi. :D En tiedä pystyisinkö katsomaan tätä animea nykyään, mutta mangan tyyli on jotain niin nättiä että sen lukisin oikein mielelläni.

English summary: I wanted to do this 30 Day Anime Challenge! I might skip some parts and combine some to a same post. And I'm not sure how active I'm with this, but this seems interesting!

My first anime was Binzume Yousei (Bottle Fairy)! I watched it when I was in 4th grade but I didn't complete it then (because I didn't understand English so well). I completed it later and wondered how I could watch such trash. :D I guess it was the art that mattered to me, not the plot. 

When I was small and didn't know about anime, I watched Pokemon, Digimon, Moomins, Candy Candy and some of Ghibli's movies. I loved Candy Candy! Candy was such a cute girl. I watched Candy Candy again later with the same Finnish dubs and was shocked because most of the voice actors were men (luckily Candy's wasn't!). The plot was also very sad so I cried a lot. I don't think I could watch Candy Candy nowadays but I love the art in the manga so I could maybe read it some day!


4 comments:

 1. Mua ärsyttää ku mul oli pienenä candy OAV videolla, mut en oo vielkää saanu katottuu sitä enempää vaikka kulutin tota vaikka kui (se oli joku semmone review missä käytii sarjan tapahtumia läpi) :'D pitäis varmaa viimeinki kattoo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aa voi ei. :'D En tiiä pitäiskö joskus kattoa Candy Candyä uudestaan japaniks mut luulen et vaan turhautuisin kun se on jotenki niin melodramaattinen. xD

   Delete
 2. Onpa kiva haaste! :) Haluaisin kokeilla tehdä tämän itsekin~

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tee vaan! Ainakin musta on mielenkiintoista kuulla muiden vastauksia näihin. ^^

   Delete